kolačići

Monday, December 18, 2017

Posni minjoni


Posni minjoni su napravljeni po uzoru na kocke sa malinama (recept se nalazi OVDE.)
Kore su identične, a fil drugačiji.


Posni minjoni, sastojci za kore:
120 g šećera
1 kesica vanilin šećera
1 dl vode
100 g margarina
3 kašike marmelade
350 g brašna
2 kašike kakao praha
1/2 kašičice sode bikarbone
1/2 kašičice praška za pecivo

Posni minjoni, sastojci za fil:
150 g šećera
1 kesica vanilin šećera
1 dl vode
100 g čokolade
rendana korica od pola pomorandže
125 g margarina
150 g mlevenih oraha
150 g mlevenog keksa
3-4 kašike džema od kajsija



Priprema kora:

Prokuvajte vodu, šećere, margarin i marmeladu.
Izmešajte suve sastojke i dodajte ih u prohlađenu smesu koju ste prokuvali.
Sjedinite sve sastojke.
Testo upakujte u kesu i stavite u frižider na sat vremena (nekada kore razvijam odmah).
Podelite ga na tri dela, razvijte kore okvirnih dimenzija 20*30 i pecite ih u zagrejanoj rerni na 150 stepeni 10-tak minuta.
Bitno je da ne prepečete kore, one su meke dok su tople, posle budu čvrste.
Pečem ih na papiru za pečenje.

Priprema fila:
Prokuvajte vodu i šećere, pa dodajte čokoladu, margarin i koricu od pomorandže.
Kuvajte na laganoj vatri dok se svi satsojci ne sjedine.
U prohlađenu smesu dodajte keks, orahe i džem.
Mlakim filom nafilujte kore.
Ostavite da sve lepo stegne u frižideru, pa secite na kocke u umačite u čokoladnu glazuru.


Za ovu količinu je potrebno 200-300 g čokolade.
Minjone dekorišite po želji.
Na isti način možete napraviti razne ukuse.
Najčešće pravim ovu kombinaciju, sa rumom i suvim grožđem i sa lešnikom.
Takođe, fil možete napraviti samo od orašasih plodova ili samo od keksa, kako vam odgovara.
Ima baš dosta mogućnosti.

P.S. Minjone sam pravila nekoliko puta dok nisam napisala recept. Ovaj odnos sastojaka je taman kako treba.


No comments:

Post a Comment