Tuesday, September 29, 2015

Kremasta salata od patlidžana


Znam da mnogi ne vole patlidžan.
Ja ga obožavam i često ga pripremam.
Ova salata je jednostavna za pripremu, a ukusna.
Probajte je.



Sastojci:
4 manja blanširana patlidžana (oko 1 kg)
2 kašike ajvara
1 kašika ulja po izboru
4 čena belog luka
1 vezica peršuna
1 kašičica morske soli
1-2 kašike sirćeta po izboru
ljuta paprika opciono.

*Koristila sam maslinovo ulje i balzamiko sirće.



Priprema:
Blanširani patlidžan iseckajte na kockice željene veličine.
Dodajte sve ostale sastojke i izmešajte (beli luk isckajte kao i peršunov list).
Salatu ostavite da odstoji oko pola sata pre služenja kako bi se sjedinili svi ukusi.

Patlidžan blanširam u slatko slanoj vodi.
Na 1/2 vode dodam kašiku šećera i pola kašičice soli.
Oljušten patlidžan i isečen uzdzuž na pola, spuštam u kipuću vodu.

Salatu možete dekorisati peršunovim listom, ajvarom i belim lukom, po želji.




Recept je objavljen na portalu Danas.rs


Recept šaljem Jeleni sa bloga JelinaJela kao odgovor na temu Patlidžan u blogerskoj igrici Ajme, koliko nas je!.

No comments:

Post a Comment