Čokoladni mafini sa bananama pripremaju se malo drugačije u odnosu na klasične mafine.
Priprema je jednostavna i brza.
Mogu ih pripremiti i početnici u kuvanju.
Fini su, meki, vazdušasti i vlažni.
Obavezni sastojci mojih poslastica su C Slatka tradicija proizvodi
Čokoladni mafini, sastojci:
2 jajeta
1 kesica C pudinga sa ukusom čokolade
2 zrele banane (oko 300 g)
Čokoladni mafini, priprema:Jaja, šećer u prahu i vanilin šećer umutite u posudi odgovarajuće veličine.
Puding, kakao prah i prašak za pecivo sjedinite u drugoj posudi.
Banane oljuštite i izgnječite.
Suve sastojke i izgnječene banane dodajte u smesu od jaja i šećera i sve lepo izmešajte.
Modlu za mafine obložite papirnim korpicama i sipajte po 1,5 kašiku smese.
Količina je za 10 mafina.
Mafine pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15-20 minuta.
Napomene:
Umesto pudinga možete koristiti C čvrstin (40g).
No comments:
Post a Comment