Sastojci:
100 g omekšalog maslaca/masti/margarina
2 kašike meda
1 jaje
50 g mlevenog maka
rendana korica limuna
200 g brašna
1/3 kašičice C praška za pecivo
3-4 kašike mleka
Ostali sastojci:
džem po izboru
Keks sa makom, priprema:
Umutite maslac sa šećerom, dodajte jaje i vanilin šećer, pa ponovo umutite.
Umešajte mak i rendanu koricu limuna.
Sjedinite brašno i prašak za pecivo, pa dodajte u prethodno umućenu smesu i umesite sve sastojke uz dodavanje mleka.
Testo upakujte u providnu foliju i ostavite da odstoji u frižideru oko sat vremena.
Razvijte ga na radnoj površini koju ste posuli brašnom debljine 3-4 mm.
Secite željene oblike i ređajte u pleh obložen papirom za pečenje.
Keks sa makom pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 8-10 minuta.
Ostatke testa takođe poređajte u šleh i pecite ih 8-10 minuta na 180 stepeni.
Prohlađene keksiće pospite šećerom u prahu koji ste začinili vanilin šećerom.
Ili, spajajte po dva keksića džemom po izboru, pa pospite šećerom u prahu.
No comments:
Post a Comment