Friday, June 11, 2021

Mus sa višnjama


Da li volite višnje?

Šta pripremate od njih?

Ako ste ljubitelj brzih i kremastih poslastica, predlažem vam sledeći recept koji je nastao u saradnji sa C Slatka tradicija.


Mus sa višnjama, sastojci:

600 g višanja

3 kašike šećera

2 kesice C pudinga sa ukusom maline 

2,5 dl vode

2 kesice C eskimka sa ukusom vanile

200 ml hladne gazirane vode


Priprema:

Višnje i šećer stavite u šerpicu i kuvajte oko 3 minuta od momenta vrenja.

Puding razmutite u vodi, sipajte u višnje i kuvajte oko pet minuta na nižoj temperaturi.

Ohladite puding sa višnjama na sobnoj temperaturi, a potom u frižideru oko sat vremena.

Umutite eskimko sa gaziranom vodom.

U puding dodajte umućeni eskimko postepeno i mutite mikserom.

Sipajte u činijice, dekorišite po želji i poslužite.


Napomene:

Možete koristiti bobičasto voće po izboru ili kombinovati više vrsta.

Količinu šećera prilagodite vrsti voća i ukusu.

Umesto pudinga možete koristiti 80 g C čvstina ili C puding sa ukusom po izboru.


Umesto Eskimka možete koristiti šlag u prahu pripremljen prema uputstvu sa pakovanja ili umućenu slatku pavlaku. 


No comments:

Post a Comment