Da li volite višnje?
Šta pripremate od njih?
Ako ste ljubitelj brzih i kremastih poslastica, predlažem vam sledeći recept koji je nastao u saradnji sa C Slatka tradicija.
600 g višanja
3 kašike šećera
2 kesice C pudinga sa ukusom maline
2,5 dl vode
2 kesice C eskimka sa ukusom vanile
200 ml hladne gazirane vode
Višnje i šećer stavite u šerpicu i kuvajte oko 3 minuta od momenta vrenja.
Puding razmutite u vodi, sipajte u višnje i kuvajte oko pet minuta na nižoj temperaturi.
Ohladite puding sa višnjama na sobnoj temperaturi, a potom u frižideru oko sat vremena.
Umutite eskimko sa gaziranom vodom.
U puding dodajte umućeni eskimko postepeno i mutite mikserom.
Sipajte u činijice, dekorišite po želji i poslužite.
Napomene:
Možete koristiti bobičasto voće po izboru ili kombinovati više vrsta.
Količinu šećera prilagodite vrsti voća i ukusu.
Umesto pudinga možete koristiti 80 g C čvstina ili C puding sa ukusom po izboru.
No comments:
Post a Comment