Saturday, June 30, 2018

Bećar na moj način


Bećar paprikaš (sataraš) svako priprema na svoj način.
Osnovni sastojci su: crni luk, paprika i paradajz.
Ovo popularno i tradicionalno jelo možete obogatiti raznim sastojcima.
Evo jednog predloga.


Bećar paprikaš, sastojci:
3 kašike ulja
1 srednja glavica crnog luka, isečena na kolutove
2 paprike babure, isečene na kockice
4 veća šampinjona, isečena na kriške
4 srednja paradajza, oljuštena i isečena na manje komade
1/2 šolje kukuruza šećerca
po ukusu: so, biber i bosiljak.


Priprema:
Na vrelom ulju propržite crni luk dok ne porumeni.
Potom dodajte paprike i šampinjone.
Pržite uz neprekidno mešanje 2-3 minuta.
Dodajte paradajz i kukuruz.
Začinite po ukusu.
Kuvajte još oko 5 minuta na srednjoj temperaturi.


Bećar možete kuvati i duže u zavisnosti od toga da li volite mekše povrće

Količine sastojaka prilagodite ukusu, mere su date okvirno.


No comments:

Post a Comment