Low carb hleb ili slani kolač.
U ovom hlebu nema brašna.
Ovaj način ishrane (LCHF) zasnovan je smanjenom unosu ugljenih hidrata, a povećanom unosu masnoća.
Samim naziv govori da bi sve ugljene hidrate trebalo svesti na minimum, a samim tim bi i hleb trebalo gotovo eliminisai iz ishrane.
Jedan od "hlebova" prilagođen pomenutom načinu ishrane, izgleda ovako.
Od ove smese možete pripremiti razne zdravije grickalice i low carb pecivo.
Kombinujte začine i "brašna" koje volite.
Low carb hleb, sastojci:
200 g mlevenog lana
50 g mlevenog susama
80 g rendanog parmezana
1 kašičica praška za pecivo
po ukusu: so, mrvljena ljuta paprika, ruzmarin i kim.
5 jaja, umućenih (S klasa)
Za posipanje: nemleveni mak
Priprema:
Sjedinite sve suve sastojke.
Sipajte jaja i sve lepo izmešajte.
Modlu za hleb obložite papirom za pečnje i izlijte smesu.
Rasporedite je lepo kašikom jer je čvrsta.
Low carb hleb pospite makom ili semenkama po izboru.
Pecite ga tridesetak minuta u zagrejanoj rerni na 200-220 stepeni.
Uživajte u ukusu ovog hleba/slanog kolača.
Recept nisam kreirala već sam ga "prepisala" od Tanje.
Kris, ovo mi se baš dopada! Moram da napravim! :) :)
ReplyDeleteSuper je i baš može da se eksperimentiše :)
Delete