Azuki salata - sa azuki pasuljem, susamom, kiselim krastavcima, paprikom...
Konačno nešto za moju dušu.
Azuki salata, sastojci:
200 g azuki pasulja
6 kiselih krastavaca, seckanih
4 fileta kiselih paprika, seckanih
sok od pola limuna
so i biber po ukusu
100 g pečenog susama
5 kašika ulja
1,5 dl tople vode (okvirno)
peršunov list
Priprema:
Azuki pasulj skuvajte kao i svaki drugi pasulj - kuvajte ga dok lepo ne omekša (dok se zrna delimično ne raspadnu).
Kuvan pasulj ocedite od vode, pa sjedinite sa krastavcima i paprikom.
Dodajte sok od limuna i začinite po ukusu, solju i biberom.
Ulje i susam stavite u blender i procesirajte uz postepeno dodavanje tople vode.
Vodu dolivajte dok ne dobijetu gustu i homogenu smesu.
1/3 susamove paste ostavite za premazivanje salate, a ostatak sjedinite sa stalim sastojcima.
Sipajte u činiju, premažite susamovom pastom i dekorišite po želji - peršunovim listom, pasuljem...
Napomene:
Korisila sam integralni susam, zato je pasta malo tamnija.
Umesto limunovog soka, možete koristiti sirće po izboru.
Ulje je takođe po izboru.
No comments:
Post a Comment