Pre neki dan sam prvi put kupila cveklu u tegli.
Nemam naviku da je kupujem, uvek je pripremam.
Salata od cvekle se može pripremiti na više načina.
Ona koju sam kupila je bila napravljena upravo onako kako ja volim - gotovo identično kao što je mi pravimo.
1 kg cvekle
1/4 kašičice soli
1/2 kašičice kima
1/2 dl vinskog sirćeta
Salata od cvekle, priprema:
Cveklu skuvajte ili ispecite.
Oljuštite je i isecite na komade željene veličine i debljine.
Nekada je seckam na kockice, nekada na tanke listiće, nekada na deblje, a kada su skroz male, ostavim cele.
Dodajte navede začinine, izmešajte i to je to.
Podrazumeva se da količine začina treba da prilagodite ukusu.
Najviše mi se dopada sa vinskim sirćetom, ali svako drugo može da dođe u obzir.
Ponekada dodajem i peršunov list, najviše zbog boje.
Salatu od termički obrađene cvekle pravim isključivo ovako.
Tako sam naučila i navikla.
Tradicija se nastavlja.
Recept je prenošen s kolena na koleno.
No comments:
Post a Comment