Salata od sočiva se brzo priprema, a ukusna je.
ako ne volite da provodite previše vremena u kuhinji, ova slata je pravi izbor za vas.
Ukoliko sočivo pre kuvanja potopite u mlaku vodu na sat ili dva, skuvaćete ga za 15-tak minuta.
Od sočiva, pored salate, možete da napravite ukusne čorbe, variva, rižota i slično.
Salata od sočica, sastojci:
300 g zelenog sočiva
1 lovorov list
2-3 kašike ulja
2-3 kašike sirćeta
1 vezica mladog luka
po ukusu. so i biber
Salata od sočiva, priprema:
Šočivo (koje ste prethodno potopili) isperite i nalijte vodom da ogrezne.
Stavite lovorov list i kuvajte na sredjoj temperaturi 15-tak minuta, dok ne omekša.
Odlijte višak vode (ako ga ima) i dodajte ulje, sirće, so, biber, ostavite ga da se prohladi i umešajte iseckan mladi luk.
Napomene:
U toku kuvanja, u sočivo možete dodati 1 kašičicu mešavine začina ili neke druge začine, po ukusu.
Sirće stavite ono koje volite. Može i sok od limuna.
Meni se najviše dopada kombinacija sa balzamiko sirćetom.
Možete da dodate i beli luk.
Ovo je samo ideja, osnovni recept.
Pustite mašti na volju i ne može da ne uspe.
A može i ovako.
No comments:
Post a Comment