Friday, December 30, 2016

Novogodišnja trpeza


Novogodišnja trpeza - raznolika, šarena, raskošna, veličanstvena, očaravajuća, svečana, drugačija od drugih...
Sve što želite, možete da napravite u kućnim uslovima ako niste vremenski ograničeni.


Predjelo (toplo ili hladno), glavno jelo, salata, desert i jestivi pokloni...
Jestive i nejestive dekoracije...
Za svakoga po nešto.

Hladno predjelo - prelepe puslice sa makom i orasima.

Pica torta

Rolat sa spanaćem

Slane tulumbe.

Za one koji poste, "čarobni" posni namazi.

Više posnih jela, možete naći ovde.

Glavno jelo - pored neizbežnog prasećeg pečenja, sarme i ruske salate, novogodišnju trpezu možete dopuniti i sledećim delicijama.

A može i supa na italijanski načinpassatelli in brodo.

Rolovano meso

Ražnjići iz rerne

Pikantna gibanica


Štrudla sa sirom.

Šarene loptice

Razna peciva, kiflice, pogačice, pletenice, po receptu koji možete da pročitate ovde.

Uz toplo meso ili testo, pikantna urnebes salata.

I opet salata, ali ovog puta lagana - krompir salata.

Ili salata od barene cvekle začinjena kimom i peršunovim listom.

Kada je desert u pitanju, preporučujem:

Torta kao Ferrero Rocher 

Voćna torta

Tutti frutti torta

Korpice sa raznim punjenjima ili neki drugi sitni kolači.





Recept za medenjake se nalazi ovde.

Kapkejkove, medenjake, torte i kolače možete dekorisati fondanom.
Recept za fondan se nalazi ovde.

Nekoliko sekača, prehrambene boje, čokolada, kakao...  i "žurka" može da počne.
A ako želite da jedan od medenjaka sa fotografije bude vaš, #SlikajtesesaDanasom.









Srećni praznici!

No comments:

Post a Comment