Novogodišnja trpeza - raznolika, šarena, raskošna, veličanstvena, očaravajuća, svečana, drugačija od drugih...
Sve što želite, možete da napravite u kućnim uslovima ako niste vremenski ograničeni.
Predjelo (toplo ili hladno), glavno jelo, salata, desert i jestivi pokloni...
Jestive i nejestive dekoracije...
Za svakoga po nešto.
Hladno predjelo - prelepe puslice sa makom i orasima.
Pica torta
Rolat sa spanaćem
Slane tulumbe.
Za one koji poste, "čarobni" posni namazi.
Više posnih jela, možete naći ovde.
Glavno jelo - pored neizbežnog prasećeg pečenja, sarme i ruske salate, novogodišnju trpezu možete dopuniti i sledećim delicijama.
A može i supa na italijanski način - passatelli in brodo.
Rolovano meso
Ražnjići iz rerne
Pikantna gibanica
Šarene loptice
Razna peciva, kiflice, pogačice, pletenice, po receptu koji možete da pročitate ovde.
Uz toplo meso ili testo, pikantna urnebes salata.
I opet salata, ali ovog puta lagana - krompir salata.
Ili salata od barene cvekle začinjena kimom i peršunovim listom.
Kada je desert u pitanju, preporučujem:
Torta kao Ferrero Rocher
Voćna torta
Tutti frutti torta
Korpice sa raznim punjenjima ili neki drugi sitni kolači.
Recept za medenjake se nalazi ovde.
Kapkejkove, medenjake, torte i kolače možete dekorisati fondanom.
Recept za fondan se nalazi ovde.
Nekoliko sekača, prehrambene boje, čokolada, kakao... i "žurka" može da počne.
A ako želite da jedan od medenjaka sa fotografije bude vaš, #SlikajtesesaDanasom.
Srećni praznici!
No comments:
Post a Comment