Uz njih dodajte ono što obično konzumirate za doručak.
Ukoliko hrono ishrana nije zaokupirala vašu pažnju, a volite da eksperimentišete u kuhinji, savetujem da isprobate još jedan eksperiment.
Palačinke pripremljene na ovaj način su posne (ne sadrže mleko i jaja).
Pogodne su za vreme posta, ali i za vegane i vegetarijance.
2 kašike čia semenki
2 dl vode
1,5 šolja integralnog speltinog brašna
2 ravne kašike ovsenih mekinja
2 dl gazirane vode
prstohvat soli
ulje po potrebi
Sjedinite čia semenke i običnu vodu.
Smesa treba da ostoji 15-tak minuta.
Dobićete gustu želiranu smesu.
U smesu od čia semenki dodajte speltino brašno, ovsene mekinje, so i na kraju postepeno sipajte gaziranu vodu.
Umutite sve sastojke.
Testo za hrono palačinke je malo gušće u odnosu na testo za obične palačinke.
Nelepljiv tiganj zagrejte i delimično premažite uljem po izboru.
Testo za palačinke sipajte kutlačom i poravnajte ga/rasporedite kašikom ili mazalicom.
Hrono palačinke pecite kao i obične - po nekoliko minuta sa jedne i druge strane.
Hrono palačinke pripremljene na ovaj način neće biti potpuno tanke.
Svojom teksturom i izgledom mogu zameniti i tortilje.
Na vama je da odlučite kako ćete ih upotrebiti kao i za koju priliku.
U svakom slučaju, ukusom ćete biti zadovoljni.
Hrono palačinke na "srpski način" zato što po hrono principu na francuski način ne postoje "opasne" namirnice.
U pomenutom načinu ishrane na srpski način, situacija je drugačija - postoje namirnice koju su strogo zabranjene.
Više o hrono ishrani na francuski način, pročitajte ovde.
Hrono ishrana podrazumeva umerenost u pravo vreme.
Znači, ne možete jesti u neograničenim količinama, bez obzira koje su namirnice u pitanju.
I ne zaboravite na pravilno kombinovanje hrane zbog održavanja alkalnosti organizma.
No comments:
Post a Comment