Sunday, July 31, 2016

Hrono palačinke na srpski način



Hrono palačinke možete jesti za doručak umesto hleba.
Uz njih dodajte ono što obično konzumirate za doručak.
Ukoliko  hrono ishrana nije zaokupirala vašu pažnju, a volite da eksperimentišete u kuhinji, savetujem da isprobate još jedan eksperiment.
Palačinke pripremljene na ovaj način su posne (ne sadrže mleko i jaja).
Pogodne su za vreme posta, ali i za vegane i vegetarijance.




Sastojci:
2 kašike čia semenki
2 dl vode
1,5 šolja integralnog speltinog brašna
2 ravne kašike ovsenih mekinja
2 dl gazirane vode
prstohvat soli
ulje po potrebi



Priprema:
Sjedinite čia semenke i običnu vodu.
Smesa treba da ostoji 15-tak minuta.
Dobićete gustu želiranu smesu.


U smesu od čia semenki dodajte speltino brašno, ovsene mekinje, so i na kraju postepeno sipajte gaziranu vodu.
Umutite sve sastojke.
Testo za hrono palačinke je malo gušće u odnosu na testo za obične palačinke.
Nelepljiv tiganj zagrejte i delimično premažite uljem po izboru.
Testo za palačinke sipajte kutlačom i poravnajte ga/rasporedite kašikom ili mazalicom.
Hrono palačinke pecite kao i obične - po nekoliko minuta sa jedne i druge strane.

Hrono palačinke pripremljene na ovaj način neće biti potpuno tanke.
Svojom teksturom i izgledom mogu zameniti i tortilje.
Na vama je da odlučite kako ćete ih upotrebiti kao i za koju priliku.
U svakom slučaju, ukusom ćete biti zadovoljni.

Hrono palačinke na "srpski način" zato što po hrono principu na francuski način ne postoje "opasne" namirnice.
U pomenutom načinu ishrane na srpski način, situacija je drugačija - postoje namirnice koju su strogo zabranjene.
Više o hrono ishrani na francuski način, pročitajte ovde.

Hrono ishrana podrazumeva umerenost u pravo vreme.
Znači, ne možete jesti u neograničenim količinama, bez obzira koje su namirnice u pitanju.
I ne zaboravite na pravilno kombinovanje hrane zbog održavanja alkalnosti organizma.




Recept je objavljen na portalu Recepti i Kuvar online.

No comments:

Post a Comment