Saturday, April 30, 2016

Punjene kifle



Priprema ovog ukusnog peciva je vrlo jednostavna - Testo po izboru, nadev po želji.

Ne može da ne uspe.


Kvasno testo možete pripremiti na sledeći način (za 15 komada):
500 g brašna, 2,5 dl vode/mleka, 1 kašičica soli, 2 kašičice šećera, 3-4 kašike ulja, 2-3 kašike kisele pavlake, 1/2 kvasca.

Testo umesite na uobičajen način.

Kada naraste, razvijte u što duži pravougaonik i premažite mekim maslacem/margarinom/mašću i uvijte rolat.


Isecite na komade dužine oko 8 cm i oblikujte kifle - rolanjem krajeva.


Ostavite ih da odstoje 15-tak minuta, premažite umućenim jajetom, pospite semenkama, zasecite po sredini, rastvorite i punite.


Ja sam punila pola sa spanaćem, sirom i sirom sa plavim plesnima (negde sam dodala zrna crvenog pasulja).

.
Druga polovina - paradajz, masline, origano, feferoni, čajna kobasica, kačkavalj.


Ostavite ih da se odmaraju oko pola sata i pecite 15 minuta na 220 stepeni.



Inspiraciju sam našla u pekari.
Kupila sam slično napravljen vegetarijanski sendvič.
Ove kifle izgledom podsećaju na tursku picu, ali i na čamce.
Napomena:
Uvk koristim manje kvasca, a testo umesim uveče za ujutru.

No comments:

Post a Comment