Ako ste ljubitelj celera, ova čorba je idealna za vas.
Jednostavna, brzo se priprema, a ukus je više nego savršen.
Ako niste znali, celer je namirnica koja ima negativne kalorije - za njegovo razgradnju/varenje, potrebno je više kalorija nego što ih sadrži (10 puta, okvirno).
Pored celera, u namirnice sa negativnim kalorijama spadaju i: paradajz, šargarepa, jabuka, brokoli, šampinjoni...
Sastojci:
500 g korena celera
2 kašike ulja
1 kašičica kima
4 kašike ovsenih pahuljica
morska so, biber i celerov list po ukusu
Priprema:
Na vrelom ulju propržite celer iseckan na sitnije komade i kim.
Doodajte ovsene pahuljice i oko 1 l vode.
Čorbu kuvajte 15-tak minuta na srednjoj temperaturi.
Začinite i dodajte još vode u zavisnosti od željene gustine.
Ova količina je dovoljna za 4-5 osoba.
Umesto ovsenih pahuljica možete koristiti npr. pirinač (u tom slučaju će to biti bezglutenska, posna, čorba).
Čorbu možete obogatiti neutralnom pavlakom (mrsna čorba).
kanim se i ja ovo da pravim, danas sam ga rendala da se suši, da vidim kakav će ispasti ;))
ReplyDeleteOvo je brže od sušenja ;). Inače sušila sam, između ostalog, i celer :)
Delete