Svaki put drugačija kombinacija voća.
Kada vidim voće, dobijam inspiraciju.
U zavisnosti od sezon, kombinujem razne vrste voća.
Za sada sam zadovoljna svim kombinacijama.
Sastojci (za jednu teglicu od 370 ml):
100 g očišćene kruške
200 g očišćenog crnog grožđa
300 g očišćenih šljiva
120 g šećera
Priprema:
Sjedinite voće i šećer.
Kuvajte na nižoj temperaturi oko pola sata.
Zatim usitnite voće štapnim mikserom i kuvajte dok se ne zgusne.
U zavisnosti od toga da li više volite džem ili marmeladu, manje ili više usitnite voće.
Kada varjača ostavlja trag na dnu šerpe, džem je gotov.
Verovatno ste primetili da gotovo u svakom receptu na kraju pominjem usitnjavanje voća štapnim mikserom.
Nije obavezno, ali savetujem da me poslušate.
Džem ima sasvim drugačiji ukus, a naravno i teksturu.
Napomena:
Količinu šećera prilagadite voću.
Ako je voće baš slatko, smanjite šećer i obrnuto.
No comments:
Post a Comment