I za decu i za one malo starije. Tačnije, za sve generacije.
Omlet se najčešće priprema za doručak, ali može i za ručak posebno kada je u pitanju ručak na brzinu.
U tom slučaju, dodajte malo više salatice i vaš ručak je spreman.
Sastojci:
2 jajeta
2 kašike brašna
4 kašike mleka
prstohvat soli
po želji sir i šunka
1 kašika ulja
Priprema:
Jaja umutite penasto, pa dodajte mleko, brašno i so.
Sve lepo sjedinite.
Po želji dodajte malo mrvljenog sira i seckane šunke.
Omlet pecite na srednjoj temperaturi na blago nauljenom tiganju po nekoliko minuta sa jedne i druge strane.
U omlet možete dodati ono što volite - salamu, kobasice, slaninu, trapist, pečurke, papriku, luk...
A možete ga napraviti samo od jaja, bez dodataka.
Ukoliko neko od vaših ukućana ne voli jaja, ovo je jedan od načina da ih zavoli.
Kada se dodaju brašno i mleko, ukus jaja se ublažava.
A ukoliko dodate još nešto od navedenih sastojaka ili možda neki začin, ukus jaja se gotovo ne oseća.
Za one najmlađe, pre služenja, omlet dekorišite voćem, povrćem, šunkom...
No comments:
Post a Comment