Često pripremam punjena jaja za razne proslave.
Količine sastojaka određujem odokativno, pa i vama savetujem da tako uradite.
Jer kao što već znate - nema dva ista jajeta.
Ova kombinacija se pokazala kao najbolja, ali ipak napominjem da je sve to stvar ukusa.
Ukoliko ste ljubitelj mesnih prerađevina, u smesu za punjenje možete dodati malo iseckanog kulena, npr.
Vegetarijanska punjena jaja, sastojci:
5 jaja;
1-2 kašike ajvara;
1/2 kašičice senfa;
po potrebi majonez (opciono);
po ukusu: so, biber, origano, mrvljena ljuta paprika i beli luk u prahu.
Priprema:
Jaja skuvati na uobičajen način - treba da budu tvrdo kuvana, kuvajte ih 13-15 minuta.
Oljuštite ih i isecite na pola.
Žumanca stavite u činijicu, izgnječite ih i dodajte navede sastojke.
Ukoliko vam je ukus ajvara prejak, umesto jedne kašike ajvara možete staviti majonez ili kiselu pavlaku.
Količine ajvara, majoneza, pavlake odredite sami kako biste dobili punjenje željene čvrstine.
Punjena jaja možete dekorisati sitno seckanom crvenom paprikom (svežom ili kiselom) i posuti origanom i biberom.
No comments:
Post a Comment