Da li ste znali da oblik daje ukus hrani?
Ako mi ne verujete na reč, proverite - probajte ovako oblikovane kifle.
Pletene kifle sa ruzmarinom, sastojci:
500 g brašna tip 400
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
1 kašičica suvog kvasca
1/3 kašičice mlevenog ruzmarina
1/4 kašičice mlevenog bibera
3 dl mlake vode
50 ml ulja
Sastojci za završnicu:
50 ml kipuće vode
1 kašičica sode bikarbone
po potrebi: morska so i mleveni ruzmarin
Priprema:
U posudu za mešenje testa sipati sve suve sastojke i izmešati ih.
Napraviti udubljenje i u njega sipati vodu i ulje.
Umesiti testo i ostaviti ga da se udvostruči.
Testo podeliti na 20 delova i oblikovati kuglice.
Pokriti ih kako se ne bi sušile i ostaviti da odstoje 10-tak minuta.
Svaku kuglicu rolati rukama kako bi se dobila rolnica dužine oko 25 cm.
Spajati po dve rolnice pletenjem i saviti krajeve u oblik polumeseca (kako bi se dobio oblik kifle). Krajeve malo pritisnuti da se kifle ne bi odvile.
Ostaviti ih da stoje na toplom mestu pola sata.
Premazati ih mešavinom vode i sode bikarbone.
Posuti ih morskom solju i ruzmarinom.
Peći ih oko 20 minuta na 200 stepeni.
Recept je objavljen na portalu Danas.rs
Ako mi ne verujete na reč, proverite - probajte ovako oblikovane kifle.
Pletene kifle sa ruzmarinom, sastojci:
500 g brašna tip 400
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
1 kašičica suvog kvasca
1/3 kašičice mlevenog ruzmarina
1/4 kašičice mlevenog bibera
3 dl mlake vode
50 ml ulja
Sastojci za završnicu:
50 ml kipuće vode
1 kašičica sode bikarbone
po potrebi: morska so i mleveni ruzmarin
Priprema:
U posudu za mešenje testa sipati sve suve sastojke i izmešati ih.
Napraviti udubljenje i u njega sipati vodu i ulje.
Umesiti testo i ostaviti ga da se udvostruči.
Testo podeliti na 20 delova i oblikovati kuglice.
Pokriti ih kako se ne bi sušile i ostaviti da odstoje 10-tak minuta.
Svaku kuglicu rolati rukama kako bi se dobila rolnica dužine oko 25 cm.
Spajati po dve rolnice pletenjem i saviti krajeve u oblik polumeseca (kako bi se dobio oblik kifle). Krajeve malo pritisnuti da se kifle ne bi odvile.
Ostaviti ih da stoje na toplom mestu pola sata.
Premazati ih mešavinom vode i sode bikarbone.
Posuti ih morskom solju i ruzmarinom.
Peći ih oko 20 minuta na 200 stepeni.
Recept je objavljen na portalu Danas.rs
No comments:
Post a Comment