Prethodne, tj. prve, gumene bombone o kojima sam pisala su preteča ovih, novonastalih.
Bombone koje sam sada napravila su skoro istog ukusa i teksture kao kupovne.
Kada ih pripremate sami, u prednosti ste jer možete da utičete na izbor sastojaka što kog kupovnih niste u mogućnosti.
Neophodni sastojci:
20 g želatina;
8 kašika vode;
50 g istopljenog meda;
100 g šećera;
50 ml soka od limuna;
50 g jagoda;
(plus voda do 120 ml kada se sjedine jagode i sok od limuna).
Priprema:
Želatin preliti sa 8 kašika vode i ostaviti da odstoji 10-tak minuta.
Jagode i sok od limuna izmiksati i dodati vodu do 120 ml, pa sipati šećer. Smesu zagrejati do tačke ključanja i sipati preko želatina. Mešati dok se želatin ne otopi. Dodati med i dobro sjediniti sve sastojke mešanjem.
Puniti silikonske kalupe za praline. Ostaviti bombone da se dobro ohlade, potom ih staviti u frižider na sat vremena.
No comments:
Post a Comment