Thursday, February 12, 2015

Gumene bombone sa jagodama




Prethodne, tj. prve, gumene bombone o kojima sam pisala su preteča ovih, novonastalih.
Bombone koje sam sada napravila su skoro istog ukusa i teksture kao kupovne.
Kada ih pripremate sami, u prednosti ste jer možete da utičete na izbor sastojaka što kog kupovnih niste u mogućnosti.


Neophodni sastojci:
20 g želatina;
8 kašika vode;
50 g istopljenog meda;
100 g šećera;
50 ml soka od limuna;
50 g  jagoda;
(plus voda do 120 ml kada se sjedine jagode i sok od limuna).


Priprema:
Želatin preliti sa 8 kašika vode i ostaviti da odstoji 10-tak minuta.
Jagode i sok od limuna izmiksati i dodati vodu do 120 ml, pa sipati šećer. Smesu zagrejati do tačke ključanja i sipati preko želatina. Mešati dok se želatin ne otopi. Dodati med i dobro sjediniti sve sastojke mešanjem.
Puniti silikonske kalupe za praline. Ostaviti bombone da se dobro ohlade, potom ih staviti u frižider na sat vremena.


No comments:

Post a Comment