U duhu predstojećih praznika ;)
Neophodni sastojci:
200 g pene makarona
200 g kuvanog šarenog pasulja
100 g kiselih krastavaca
100 g kisele crvene paprike
1 čen belog luka
2 kašike maslinovog ulja
sok od pola limuna
1 kašičica kurkume
so, biber i tucana ljuta paprika po ukusu
100 g edamera
Priprema:
Makarone skuvati prema uputstvu sa pakovanja, ali u vodu sipati kurkumu kako bi makarone dobile žutu boju i imale malo pikantniji ukus.
Makarone isprati pod mlazom hladne vode i usitniti kako bi bile približne veličine kao pasulj.
Krastavce i papriku iseckati, pa dodati ulje, sok od limuna, sitno seckan beli luk, biber, ljutu papriku i so, po ukusu.
Izrendati polovinu količine edamera u salatu, a polovinu ostaviti za dekoraciju.
Salatu sipati u činiju, posuti rendanim edamerom, ljutom paprikom i dekorisati po želji.
U ovu salatu možete dodati i suvo grožđe.
Recept i fotografiju za ovu salatu, poslala sam Illi kompaniji kao odgovor na zadatu temu u okviru njihovog nagradnog konkursa.
Salata je ušla u finale. Evo kako je Domaća i fina by Illi Company "upakovala" recept i fotografiju:
Ako vam se dopada moj predlog, možete glasati OVDE.
No comments:
Post a Comment