Tuesday, December 2, 2014

Posna slana srca sa pasuljem

Evo nešto posno od mene sa sajamskim priznanjem i diplomom ;)
Naravno, ovo slano predjelo nastalo je sasvim slučajno i neplanirano kao i većina onoga što pripremam.


Neophodni sastojci za testo:
120 g margarina
250 g mešavine brašna (pola običnog, a ostalo po izboru, integralog, ražanog, heljdinog...)
1 kašika nemlevenog maka
1 kašika susama
1 kašika lanenog semena
1/2  kašičice soli
1/2 sode bikarbone
po prstohvat: bibera, origane i belog luka u prahu
4 ravne kašike ajvara

Ze premazivanje i posipanje testa:
1 kašičica sode bikarbone
2 kašike tople vode
semenke po izboru

Neophodni sastojci za fil:
100 g kuvanog pasulja
3 kašike ulja
3 kašike ajvara
prstihvat belog luka u prahu
so i biber po ukusu


Priprema:
Za pripremu testa sjediniti sve suve sastojke, potom dodati margarin iseckan na kockice i dobro "izraditi" testo. Dodati ajvar i umesiti glatko testo.
Ostaviti ga da se odmori u frižideru bar 20 minuta, prethodno ga uviti u kesu.
 Dok se tetso odmara, pripremiti fil.
Sve navedene sastojke za fil  izblendirati, u blenderu ili štapnim mikserom.

Testo rzatviti debljine oko 5 mm, premazati ga raszvorom sode bikarbone i vode, posuti semenkama po izboru, malo pritisnuti semenke rukom kako bi se lepo zalepile i modlom seci srca ili neke druge oblike po izboru.
Srca peći 10-tak minuta na 170 stepeni.
Mlaka spajati filom od pasulja tako da strane posute semenkama ostanu spolja.




No comments:

Post a Comment