Marshmallow ili penaste bombone možete napraviti u kućnim uslovima.
Priprema je vrlo jednostavna, a ukuse možete birati.
Jagode i kokos.
Kako vam se čini ova kombinacija?
Penaste bombone sa jagodama, sastojci:
320 g šećera
1 kesica vanilin šećera
80 g sitno iseckanih jagoda
75 ml vode
30 ml limunovog soka
20 g želatina
75 ml mlake vode
Prvo pripremite želatin - prelijte ga mlakom vodom i ostavite da nabubri.
Potom skuvajte sirup od šećera, vanilin šećera, jagoda, vode i soka od limuna.
Kuvajte 2-3 minuta od momenta vrenja, na srednjoj temperaturi.
Sirup prohladite mešanjem.
Zatim dodajte želatin i mešajte dok se želatin ne otopi..
Sada ide "najteži" deo posla - smesu sipajte u dublju posudu i mutit mukserom 10-15 minuta.
Kada smesa postane pensta i prilično čvrsta, izlijte je u pleh okvirnih dimenzija 20-30 koji ste obložili providnom folijom.
A kako ćete znati da li je smesa dovoljno čvrsta?
Kada ne curi sa kašičice - to je to.
Pleh ostavite u frižideru nekolio sati, a potom isecite bombone željene veličine i uvaljajte ih u kokosovo brašno ili nešto drugo po izboru.
Ja sam koristila modlu za hleb jer mi je ona bila pri ruci, ali imala sam više posla prilikom sčenja s obzirom da sam prala nož svakoposle svakog provlačenja.
Ako ste pravili krem bananice, neće vam biti problem da napravite ove bombone.
Postupak je isti, ali ukus je potpuno drugačiji.
Prelijepo, gledala sam na youtube sa jabukama. Hvala puno na receptu . Srdacan pozdrav :)
ReplyDeleteHvala. Nema na čemu. Može i sa nekim drugim voćem. Pozdrav ❤️
ReplyDeleteProbam
ReplyDeleteAh, tek sada vidim komentar... Javi utiske ;) <3
DeleteDa bi se lakse sekao Marshmallow, tokom secenja premazivati noz tankim slojem ulja. Pozdrav.
DeleteHvala ❤️
Delete