Čokoladne bombice za ljubitelje čokolade, oraha i ruma pravi užitak.
Brzo se pripremaju.
Pa, ukoliko imate iznenadne goste ili nemate dovoljno vremena da napravite poslasticu za vaše slavlje, preporučujem naredni recept.
Čokoladne bombice, sastojci:
200 g crne čokolade
200 ml slatke pavlake
1 kesica vanilin šećera
2 kašike šećera
150 g mlevenih oraha
ekstrakt ruma, nekoliko kapi
Čokoladne bombice, priprema:
Čokoladu izlomite na sitnije komade, stavite u šerpicu i ringlu uključite na nisku temperaturu.
Pavlaku dodajte postepeno i mešajte dok se čokolada lepo ne otopi.
Umešajte šećer i vanilin šećer.
Dodajte orahe i rum.
Sjedinite sve sastojke i ostavite smesu da se ohladi u frižideru oko pola sata.
Oblikujte bombice i valjajte ih u kakao prah, mlevene orahe, keks ili umačite u istopljenu čokoladu.
Umesto oraha možete koristiti neke druge orašaste plodove po izboru i/ili mleveni keks.
Pravila sam i sa mlečnom čokoladom sa pečenim lešnicima i mlevenom plazmom.
Količine su bile odokativne, a ukus fenomenalan.
U svakom slučaju, ne možete da pogrešite.
Kada smesu stavite da se stegne, videćete da li je potrebno dodati još suve mase.
No comments:
Post a Comment