Čokoladice sa trešnjama se baš brzo pripremaju.
Biće vam dovljno 10-15 minuta za njihovu pripremu.
Za ovu kombinaciju biram čokoladu sa 70% ili više kakao delova, a vi naravno možete koristiti onu koja vam se dopada.
Izabrala sam čokoladu koja ima intenzivniji ukus i nije preslatka zato što su kandirane trešnje dovoljno slatke i odlično se slažu uz gorku čokoladu.
Čokoladice sa trešnjama, sastojci:
200 g crne čokolade (sa 70% ili više kakao delova)
40 kandiranih trešanja
susam po potrebi
Priprema:
Prvo otopite čokoladu - na pari, u mikrotalasnoj ili u rerni (čokoladu stavite u šerpicu, uključite rernu na 50 stepeni, čim dostigne temperaturu, isključite je i povremeno mešajte čokoladu dok se ne otopi.
U silikonsku modlu za projice sipajte po jednu ravnu kašičicu čokolade.
Stavite kandiranu trešnju i pospite susamom.
Sačekajte da se čokolada stegne, (možete ih staviti u frižider) izvadite ih iz modle i poslužite.
Napomene:
Količina je dovoljna za oko 40 čokoladica.
Koliko ćete čokoladica dobiti, zavisi od toga koju količinu ćete sipati u modlice.
Ja sam izabrala ovu količinu, tj. debljinu.
Zaboravila sam koliko ih je tačno bilo, ali 40 sigurno, mislim i više.
Ukoliko nemate ovakvu silikonsku modlu, čokoladu možete sipati na papir za pečenje (stavite ga na tacnu).
I to je sve.
Ko kaže da se posni kolači ne mogu napraviti brzo i bez margarina, keksa, brašna...
No comments:
Post a Comment