Saturday, December 30, 2017

Mini kapkejk


Kapkejk - popularna poslastica koja dolazi sa zapada.
Lepo izgleda, ali nije baš tako jednostavna za jelo.
Kolač je prevelik, obično se prvo pojede jedan, pa drugi deo.
Ukoliko želite da osetite kombinaciju ukusa (biskvita i fila), preporučujem mini kapkejk.

Možete napraviti razne kombinacije biskvita i filova.

Za ovu priliku sam napravila mini kapkejk sa čokoladom, pomorandžom i orasima.


Sastojci za biskvit:
3 jajeta
1 šolja šećera
1 šolja jogurta
2/3 šolje ulja
2 šolje brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 kašika vanilin šećera
rendana korica od jedne pomorandže
100 g čokoladnih kapljica

Sastojci za fil:
150 g čokolade
100 g margarina ili putera
1 dl slatke pavlake
rendana korica od pomorandže
50 g mlevenih oraha



Mini kapkejk, priprema:
Za biskvit umutite jaja sa šećerm, potom dodajte sve tečne sastojke, a zatim suve.
Na kraju umešajte koricu od pomorandže i čokoladu.
Testo sipajte u mini modlu (punite  do 2/3 ili manje).
Biskvit pecite u zagrejanoj rerni na 175 stepeni 15-tak minuta, dok lepo ne porumeni).

Za fil istopite maslac/margarin (na niskoj temperaturi), dodajte čokoladu i mešajte na ringli dok se ona ne otopi.
Na kraju umešajte zagrejanu slatku pavlaku i koricu od pomorandže.
Kada se fil ohladi, kratko ga umutte mikserom, pa dodajte orahe.

Poslastičaskim špricem "nafilujte" kolač.
Dekorišite ga po želji.

Napomene:
Gustinu fila korigujte umućenom slatkom pavlakom i mlevenim orasima.
Umesto oraha možet koristiti neke druge orašaste plodove ili najpopularniji mleveni keks.

Sve je svar ukusa, izbora i trenutne inspiracije.



No comments:

Post a Comment