Tuesday, January 5, 2016

Božićni rižoto



Jelo od pirinča poznatije kao Rižoto često pripremam, ali ne zapisujem sve recepte.
Gotovo uvek ga spremam na drugačiji način.
Ovaj rižoto sam pripremila za katolički Božić, ali svakako se može pripremati i onda kada nisu praznici.

A posle ručka, parče Kinder torte.


Sastojci:
1 šolja pirinča
2-3 kašike maslinovog ulja
1 šolja seckanih šampinjona
1/4 šolje seckanih maslina
1 čen belog luka, sitno iseckan
3 sitno seckane suve šljive
6 kašika neutralne pavlake
začini: so, biber, origano i bosiljak


Priprema:
Pirinač prelijte sa 3 šolje vode, dodajte malo soli i kuvajte ga nižoj temperaturi dok ne omekša.
Dok se pirinač kuva, pripremite povrće - na vrelom ulju kratko propržite masline, beli luk i šampinjone.
Dodajte začine, neutralnu pavlaku i sitno iseckane suve šljive.
Sjedinite povrće i pirinač.

Rižoto dekorišite po želji.

Ovako pripremljen rižoto možete služiti samostalno ili uz meso po izboru.


1 comment: