Friday, July 3, 2015

Slani kakao hleb



Radenska Classic - prirodna mineralna voda sa sopstvenim ugljen-dioksidom.
U velikim dubinama, daleko od izvora zagađenja i u posebnim geološkim uslovima, nastaje ova prirodna mineralna voda.
Odlikuje se visokim sadržajem i savršenom kombinacijom otopljenih minerala koji su zaokruženi prirodnim mehurićima ugljen-dioksida.


Hleb pripremljen sa prirodnom mineralnom vodom ima drugačiji teksturu u odnosu na hleb koji se priprema sa običnom vodom.
Vazdušastiji je i mekši.
Svojom teksturom podseća na biskvit.
Pored nesvakidašnje strukture, hleb je bogatiji mineralima zahvaljući prirodnoj mineralnoj vodi Radenska Classic.
Više o pomenutoj vodi, možete pročitati na portalu Recepti & Kuvar.


Kakao i lešnik dodatno obogaćuju ovaj hleb i daju mu posebnu aromu.


Sastojci:
450 g belog brašna, tip 400
25 g kakaoa
25 g braon šećera
8 g soli
30 g pečenih, seckanih, lešnika
1 kašika ulja
13 g svežeg kvasca
250 ml prirodne mineralne vode (sobne temperature)*
*preporučena voda za pripremu ovog hleba je prirodna mineralna voda Radenska Classic


Priprema:
Sjediniti sve suve sastojke - brašno, kakao, šećer, so i lešnik.
Kvasac razmutiti u prirodnoj mineralnoj vodi.
Umesiti meko i glatko testo - mesiti oko pet minuta.
Testo dobro upakovati i ostaviti na toplom mestu oko pola sata.
Premesiti ga i oblikovati hleb.
Hleb, po želji, dekorisati celim lešnicima.
Ostaviti na toplom mestu 30-40 minuta.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 ili 220 stepeni 30 minuta.
Za hleb koristiti modlu prečnika 20 cm.
Modlu premazati masnoćom ili obložiti papirom za pečenje.


Ukoliko do sada niste pripremali hleb na ovaj način, savet je da probate.







U saradnji sa portalom Recepti i Kuvar online (sponzorisan post).

No comments:

Post a Comment