Saturday, December 12, 2020

Suve šljive u čokoladi


Da li ste pre za tradicionalne kolače ili nešto modernije?

Nešto brzo, jednostavno, bez pečenja, a ukusno i dekorativno...

Suve šljive u čokoladi, može?

U kombinaciji sa neodoljivim sastojcima C Slatka tradicija.


Suve šljive u čokoladi, sastojci:

200 g suvih šljiva bez koštica

100 g marcipana

1 kesica C vanilin šećera

1 kašičica rendane kore pomorandže

200 g crne čokolade

1 kašika C kakao praha


Suve šljive u čokoladi, priprema:

Marcipan sjedinite sa vanilin šećerom i koricom pomorandže.

Podelite ga na onoliko deeova koliko ima suvih šljiva.

Napunite ih marcipanom.

Čokoladu istopite, umačite suve šljive i ređajte ih u papirne korpice ili na tacnu koju ste obložili papirom za pečenje.

Kada se čokolada stegne, šljive uvaljajte u kakao prah.

Napomene:

Marcipan nije obavezan, šljive možete puniti čime kod želite - orasima, baremima, lešnicima...

Možete koristiti crnu čokoladu, mlečnu, belu ili kombinaciju.

Svako prema svom ukusu.

Ja sam u čokoladu dodala ulje pomorandže.

Čokoladu možete otopiti na niskoj temperaturi (ili u rerni ili mikrotalasnoj) bez dodazaka ili uz dodatak ulja, kako god vam je lakše.



No comments:

Post a Comment