Da li ste pre za tradicionalne kolače ili nešto modernije?
Nešto brzo, jednostavno, bez pečenja, a ukusno i dekorativno...
Suve šljive u čokoladi, može?
U kombinaciji sa neodoljivim sastojcima C Slatka tradicija.
Suve šljive u čokoladi, sastojci:
200 g suvih šljiva bez koštica
100 g marcipana
1 kašičica rendane kore pomorandže
200 g crne čokolade
Suve šljive u čokoladi, priprema:
Marcipan sjedinite sa vanilin šećerom i koricom pomorandže.
Podelite ga na onoliko deeova koliko ima suvih šljiva.
Napunite ih marcipanom.
Čokoladu istopite, umačite suve šljive i ređajte ih u papirne korpice ili na tacnu koju ste obložili papirom za pečenje.
Kada se čokolada stegne, šljive uvaljajte u kakao prah.
Napomene:
Marcipan nije obavezan, šljive možete puniti čime kod želite - orasima, baremima, lešnicima...
Možete koristiti crnu čokoladu, mlečnu, belu ili kombinaciju.
Svako prema svom ukusu.
Ja sam u čokoladu dodala ulje pomorandže.
Čokoladu možete otopiti na niskoj temperaturi (ili u rerni ili mikrotalasnoj) bez dodazaka ili uz dodatak ulja, kako god vam je lakše.
No comments:
Post a Comment