Wednesday, December 23, 2020

Kukuruzna pita


Kukuruzna pita, projara ili kako god vam odgovara.
Ovo je bilo po principu "eat smart" tj. od sastojaka koji su bili na dohvat ruke.
Ništa novo i neviđeno, ali fino i ukusno.
Začini - origano i biber u ovom slučaju nisu neophodni, ali ja ih volim.
U ovakve pite i pitice često stavljam i mrvljenu ljutu papriku.
Znači, možete da je začinite po ukusu.



Kukuruzna pita, sastojci:
3 jajeta
1 šolja jogurta
1/2 šolje ulja
1 šolja kukuruznog griza
1/2 šolje običnog pšeničnog brašna
1 kašičica praška za pecivo
200 g paprike u pavlaci
100 g čvršćeg sira
100 g zelenog dela praziluka
1 ravna kašičica soli (ili po ukusu)
mleveni biber, origano (opciono)


Kukuruzna pita, priprema:
Umutite jaja, ulje i jogurt.
Dodajte kukuruzni griz, brašno i prašak za pecivo.
Sjedinite sve sastojke, pa dodajte iseckanu papriku (zajedno sa pavlakom), izmrvljeni sir i sitnije iseckan praziluk.
Začinite po ukusu - origano, biber... (može i ne mora).

Pleh okvirnih dimenzija 25*30 obložite papirom za pečenje ili namastite i pospite brašnom, sipajte smesu, poravnajte i stavite u hladnu rernu.

Rernu uključite na 200 stepeni i pecite oko pola sata od momenta kada se rerna zagreje.


Napomene:
Što se tiče ovog jela, nemam neke posebne savete, sve je jasno i jednostavno.







 





No comments:

Post a Comment