Kukuruzna pita, projara ili kako god vam odgovara.
Ovo je bilo po principu "eat smart" tj. od sastojaka koji su bili na dohvat ruke.
Ništa novo i neviđeno, ali fino i ukusno.
Začini - origano i biber u ovom slučaju nisu neophodni, ali ja ih volim.
U ovakve pite i pitice često stavljam i mrvljenu ljutu papriku.
Znači, možete da je začinite po ukusu.
Kukuruzna pita, sastojci:
3 jajeta
1 šolja jogurta
1/2 šolje ulja
1 šolja kukuruznog griza
1/2 šolje običnog pšeničnog brašna
1 kašičica praška za pecivo
200 g paprike u pavlaci
100 g čvršćeg sira
100 g zelenog dela praziluka
1 ravna kašičica soli (ili po ukusu)
mleveni biber, origano (opciono)
Kukuruzna pita, priprema:
Umutite jaja, ulje i jogurt.
Dodajte kukuruzni griz, brašno i prašak za pecivo.
Sjedinite sve sastojke, pa dodajte iseckanu papriku (zajedno sa pavlakom), izmrvljeni sir i sitnije iseckan praziluk.
Začinite po ukusu - origano, biber... (može i ne mora).
Pleh okvirnih dimenzija 25*30 obložite papirom za pečenje ili namastite i pospite brašnom, sipajte smesu, poravnajte i stavite u hladnu rernu.
Rernu uključite na 200 stepeni i pecite oko pola sata od momenta kada se rerna zagreje.
Napomene:
Što se tiče ovog jela, nemam neke posebne savete, sve je jasno i jednostavno.
3 jajeta
1 šolja jogurta
1/2 šolje ulja
1 šolja kukuruznog griza
1/2 šolje običnog pšeničnog brašna
1 kašičica praška za pecivo
200 g paprike u pavlaci
100 g čvršćeg sira
100 g zelenog dela praziluka
1 ravna kašičica soli (ili po ukusu)
mleveni biber, origano (opciono)
Kukuruzna pita, priprema:
Umutite jaja, ulje i jogurt.
Dodajte kukuruzni griz, brašno i prašak za pecivo.
Sjedinite sve sastojke, pa dodajte iseckanu papriku (zajedno sa pavlakom), izmrvljeni sir i sitnije iseckan praziluk.
Začinite po ukusu - origano, biber... (može i ne mora).
Pleh okvirnih dimenzija 25*30 obložite papirom za pečenje ili namastite i pospite brašnom, sipajte smesu, poravnajte i stavite u hladnu rernu.
Rernu uključite na 200 stepeni i pecite oko pola sata od momenta kada se rerna zagreje.
Napomene:
Što se tiče ovog jela, nemam neke posebne savete, sve je jasno i jednostavno.
No comments:
Post a Comment