kolačići

Friday, December 1, 2017

Paprike s karfiolom


Paprike možete puniti raznim filovima.
Ovo je jedan vrlo jednostavan način pripreme.
U pitanju je veganska, posna, varijanta, ali podrazumeva se da paprike s karfiolom možete obogatiti i nekim mesnim dodakom.
Pustite mašti na volju i uživajte pripremajući ovaj specijalitet.


Paprike s karfiolom, sastojci:
3-4 kašike ulja
1 glavica crnog luka
1 manja glavica karfiola, oko 500 g
1 šoljica pirinča
1 čen belog luka
3-4 grančice peršunovog lista
začini: so, biber, mrvljena ljuta paprika...
12-14 srednjih paprika


Priprema:
Sitno iseckan crni luk pržite na vrelom ulju dok ne dobije zlatnu boju.
Dodajte pirinač i šoljicu vode.
Smanjite temperaturu.
Karfiol izrendajte ili iseckajte što sitnije i dodajte u pirinač.
Dinstajte u poklopljenoj šerpi uz postepeno dodavanje vode dok karfiol i piinač delimično ne omekšaju.

Na kraju dodajte beli luk i začinite po ukusu.
Napunite paprike i premažite ih uljem.
Sipajte šoljicu vode i pokrijte posudu za pečenje (poklopcem, folijom...).
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.
Pred kraja pečenja, skinite poklopac da paprike porumene.


Recept sam kreirala ssvim slučajno, kao i većinu ostalih.
Velikoj većini se dopao ovaj specijalitet.
Javite svoje utiske.
Prijatno!

Recept je objavljen na portalu Danas.rs

4 comments:

  1. Replies
    1. Javite utiske kada isprobate i obavezno napišite ako ste nešto promenili. Malo kasnim sa objavom recepta, ali mislim da se još uvek mogu naći sveže paprike. Pozdrav :)

      Delete
  2. Za mene je ovo jedno od najlepših jela, pravim i ja, samo što nije u posnoj varijanti, mada,ako se izostavi sir, koji dodajem, može biti i posno.
    http://pomoravka1.blogspot.ca/2017/09/punjene-paprike-sa-karfiolom.html
    Probaću i na tvoj način, jer kod nas uvek ima svežih paprika.

    ReplyDelete