Letnja pita jer nisam znala kako drugačije da je nazovem.
Nastala je od sastojaka koji su danima bili u frižideru.
Nisam bila raspoložena za kuvanje više jela, pa sam odlučila da sve to izmešam i ispečem u rerni.
Letnja pita, sastojci:
1 manji patlidžan, oko 300g
1 manja tikvica, oko 200g
1 veća paprika, oko 150 g
1 paradajz, oko 100 g
1 šolja pšeničnog griza
1/2 šolje brašna
1/3 šolje ulja
4 jajeta
po 1/2 kašičice soli, bibera i origana
1 kašičica praška za pecivo
250 g feta sira.
*šolja je od 2dl
Priprema:
Oljuštite patlidžan i tikvicu, pa izrendajte krupno.
Ocedite ih dobro.
Paradajz i papriku isecite na sitnije kockice.
Jaja umutite, feta sir isecite na manje kockice.
Sjedinite/izmešajte sve sastojke.
Pitu pecite u većem plehu (koristila sam pleh dimenzija 25*35) koji ste obložili papirom za pečenje na 220 stepeni oko 25 minuta.
Ukoliko se odlučite za manji pleh, pecite je duže.
No comments:
Post a Comment