kolačići

Sunday, April 29, 2018

Low carb hleb


Low carb hleb ili slani kolač.
U ovom hlebu nema brašna.
Ovaj način ishrane (LCHF) zasnovan je  smanjenom unosu ugljenih hidrata, a povećanom unosu masnoća.

Samim naziv govori da bi sve ugljene hidrate trebalo svesti na minimum, a samim tim bi i hleb trebalo gotovo eliminisai iz ishrane.

Jedan od "hlebova" prilagođen pomenutom načinu ishrane, izgleda ovako.


Od ove smese možete pripremiti razne zdravije grickalice i low carb pecivo.



Kombinujte začine i "brašna" koje volite.


Low carb hleb, sastojci:
200 g mlevenog lana
50 g mlevenog susama
80 g rendanog parmezana
1 kašičica praška za pecivo
po ukusu: so, mrvljena ljuta paprika, ruzmarin i kim.
5 jaja, umućenih (S klasa)

Za posipanje: nemleveni mak



Priprema:
Sjedinite sve suve sastojke.
Sipajte jaja i sve lepo izmešajte.
Modlu za hleb obložite papirom za pečnje i izlijte smesu.
Rasporedite je lepo kašikom jer je čvrsta.

Low carb hleb pospite makom ili semenkama po izboru.

Pecite ga tridesetak minuta u zagrejanoj rerni na 200-220 stepeni.


Uživajte u ukusu ovog hleba/slanog kolača.


Recept nisam kreirala već sam ga "prepisala" od Tanje.


2 comments:

  1. Kris, ovo mi se baš dopada! Moram da napravim! :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Super je i baš može da se eksperimentiše :)

      Delete