kolačići

Monday, December 5, 2016

Posni namazi (top 5)


1. Humus - njegovo visočanstvo.
Sve popularniji u našim krajevima.
Humus vam može poslužiti kao osnova za razna posna jela i namaze.
Recept za humus, možete pogledati OVDE.


2. Pašteta od pasulja - po hranlijvim sastojcima može da zameni humus.
Ukus je sličan.
Ukoliko se do sada niste sretali sa leblebijama, zamenite ih pasuljem po izboru.
U obzir dolaze sve vrste pasulja - krupni, sitni, žuti, crveni, beli, šareni... odlučite sami.
Recept je OVDE.


3. Majonez od leblebija - ukoliko su leblebije zastupljene u vašoj ishrani, pravi izbor za vas.
Napravite posni majonez po receptu koji se nalazi OVDE.
A kada je u pitanju njegova upotreba, pustite mašti na volju.


4. Namaz od maslina - za ljubitelje mediteranskih ukusa.
Izaberite omiljene masline ili iskombinujte više vrsta i uživajte u ovom čarobnom ukusu.
Predlog se nalazi OVDE.


5. Pašteta od soje - pripremljena u kućnim uslovima, a ukusi po vašem izboru.
Osnovu čine sojine ljuspice.
Na fotografiji je kombinacije mirođije, belog luka i karija.
Koja je vaša idealna kombinacija?
Osnovni recept se nalazi OVDE.



Mažite na hleb, punite korpice, obogatite čorbe i druga jela.
Recepti su namenjeni svima koji poste (veganima takođe), a  posebno mojoj tetki Snežani, da ne ostane gladna tokom posta.

No comments:

Post a Comment