kolačići

Friday, May 27, 2016

Gusta čorba od graška


Mladi grašak, mlada šargarepa, krompirići...
Od navedenog povrća možete pripremiti razne specijalitete,
Sada sam se odlučila za hranljivu, gustu, čorbicu koja se priprema o čas posla.
Biće vam dovoljno 15-tak minuta.


Sastojci:
2 šake mladog graška
3-4 mlade šargarepe 
3 mlada krompira
so i biber po ukusu
2-3 grančice mirođije

Oko 1 l vode



Priprema:
Očistite povrće.
Šargarepu i krompir isecite na manje komade.
Prelijte vodom i kuvajte na srednjoj temperaturi dok povrće ne omekša.
Povrće usitnite štapnim mikserom ili u nekom drugom procesoru za hranu.
Začinite solju i biberom, dodajte iseckanu mirođiju i prokuvajte 2-3 minuta.
Prilikom služenja u svaku porciju možete dodati po 1/2 kašičice ulja po izboru.


Gustinu čorbe odredite sami - prilagodite ukusu.
Na isti način možete napraviti pire.
U tom slučaju, povrće treba kuvati u malo vode.


Pored navedenih začina, u čorbu/pire od povrća možete dodati beli luk ili nešto drugo po izboru.



Napomena:
Koristila sam krompir i šargarepu srednje veličine.
Ukoliko imate "krompiriće" i "šargarepice", povećajte količinu.

Recept je objavljen na portalu Recepti i Kuvar online.

2 comments:

  1. ;))) sutra ja pravim vako nešto ;)))

    ReplyDelete
  2. ja sam poslednju put kesu zamrznutog graška od 45o gr podelila na 5 paketića - upravo za ovakva jela da imam, kada mi treba po šaka graška samo

    ReplyDelete