kolačići

Wednesday, February 3, 2016

Aquafaba: Veganska/posna torta


O aquafabi sam već pisala.
Više detalja, možete videti OVDE.
U pitanju je posna/veganska zamena za belance.
Od ove tečnosti možete napraviti sve ono za čiju izradu se koriste belanca.
Predlažem sledeći odnos.


Sastojci za koru:
100 ml aquafaba tečnosti
80 g šećera
5 g vanilin šećera
130 g mlevenih oraha
20 g oštrog brašna


Priprema:
Mutite tečnost dok ne postane čvrsta.
Dodajte šećer i ponovo mutite dok se on ne otopi, a vaše belance ne postane čvršće.
Umešajte brašno i orahe.
Sipajte u modlu obloženu papirom za pečenje.
Pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni 10-tak minuta.

Ova količina je dovoljna za jednu koru prečnika 22 cm.




Kada je u pitanju fil, imate mogućnost izbora - napravite fil koji volite.
U sojinom mleku možete skuvati puding, dodati čokoladu i orašaste plodove, na primer.
Mogućnosti imate dosta.
Na fotografijama su i kolači sa kikirikijem.
Na preseku se vidi tekstura.
Testo je vazdušasto (nisam koristila prašak za pecivo)

*Ovo belance je poželjno mutiti duže nego obično.

No comments:

Post a Comment