kolačići

Monday, November 30, 2015

Sajam "Etno hrana i piće" 2015.



U okviru Etno sajma, dana 28.11. 2015. održane su takmičarske izložbe:
Rukotvorina i
Revija torti i peciva.
Etno sajam je ove godine obeležio prvi jubilej - 10 godina postojanja.
A mi smo baš ove godine, "diplomirali".
Osvojili smo diplome za učešće i izložene radove.
Žiri su činili:
Jordan Nastanović (predsednik žirija);
Ivanka Krstićević;
Miloš Ćirić;
Mladen Pršić;
Luka Ljubičić i
Slobodan Savić (nisam sigurna da sam dobro čula).


Evo naših radova:

Kitnkez je, verovali ili ne, privukao najveću pažnju. Bilo je onih koji su želeli da probaju, da kupe, neki su se savetovali, tražili recept...



Marmelade - 4 vrste, na fotografijama su marmelada od iron cup bundeve (+jabuka, narandža, limun) i marmelada od paradajza (+dunja, jabuka, kruška, limun, vanila).


Medenjaci, keksići, mafini, posno, mrsno (više možete videti OVDE.)



Predjela - mini sendviči: mrsni, posni (veganski), vegetarijanski.

Jestiva ikebana kojoj temperatura u hali nije išla u prilog.



Rum torta, doboš torta i panj torta.


Ruske kape i Amerikanke,


Njeno visočanstvo - štrudla sa makom i višnjama. Neki kažu bačka štrudla, a mi smo je nazvali banatska. Većina kaže da nikada nije videla ovakvu štrudlu. Otišla je o čas posla, a imali smo samo jednu...

Radovi ostalih učesnika:



































S obzirom da  ima učesnika koji nisu zadovoljni plasmanom, neka budu slobodni da kontaktiraju organizatore kako bi razjasnili sve nejasnoće
Moje mišljenje je da je žiri bio vrlo posvećen i temeljan, ali ne znam koji su bili kriterijumi.

Da li su ocene bile subjektivne ili objektivne, procenite sami.

Samo znam da su mnogi bojkotovali kako ovu izložbu tako i Naj torte iz istog razloga.

I da ne zaboravim da još jednom napomenem da o ukusima i "ukusima" ne treba raspravljati.


A kako je bilo na etno sajmu 2014. godine, možete videti OVDE.