kolačići

Friday, October 2, 2015

Domaći keks - rum, kokos, čokolada


Domaći keks, zašto da ne?!
A još kada su u pitanju: rum, kokos i čokolada, užitak je kompletan.


Sastojci:
130 g maslaca ili margarina;
130 g šećera;
1 jaje;
30 g kokosa;
50 g rendane čokolade;
235 g brašna;
prstohvat praška za pecivo;
2 kašike ruma;
po potrebi brašno za razvijanje testa


Priprema:
Prvo izrendajte čokoladu što sitnije kako bi se tokom mešenja lepo sjedinila sa ostalim sastojcima.


Penasto umutite šećer, maslac/margarin i jaje.
Dodajte sve ostale sastojke i umesite glatko testo.


Upakujte ga u kesu i ostavite da se odmara u frižideru pola sata.
Na pobrašnjenoj radnoj površini razvijte testo debljine 5 mm.
Modlicama secite željene oblike.


Keks ređajte u pleh obložen papirom za pečenje.


Pecite ga 12 minuta na 170 stepeni u zagrejanoj rerni.


Napomena:
Ukoliko volite slabije pečene keksiće, pecite ih 10 minuta.
Ako želite da vaši keksići budu hrskavi i kada se ohlade, pecite ih 14 minuta.

Recept je objavljen na portalu Danas.rs

2 comments:

  1. preslatko je ... taman sam dobila nedavno ideju da je ovako nešto prelepo služiti uz kaficu ili čaj ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. <3 da, da - uz čaj, kafu, mleko, šta ko voli ;)

      Delete