kolačići

Friday, September 11, 2015

Rižoto sa paprikama


Pirinač se brzo priprema.
Prirodno ne sadrži gluten tako da je pogodan za ishranu gotovo svih ljudi.
Jela od pirinča poput rižota svrstavam u brzinske ručkove.
Kada pripremam ručak na brzinu, obično se odlučim za rižoto.
Evo jednog predloga.



Sastojci:
1 šolja pirinča
1 šolja sitno seckanih šampinjona
so i biber po ukusu
1 veća crvena paprika
1 čen belog luka
3 kašike ulja
1/2 šolje pečenog susama.

*Koristila sam šolju od 2 dl.



Priprema:
Dobro opran pirinač preliti sa 2 šolje vode.
Umešati šampinjone, so i biber.
Kuvati na nižoj tmperaturi.
Pirinač treba da bude al dente.
Papriku isckati na sitnije kockice.
Beli luk usitniti.
Papriku i beli luk pržiti  na visokoj temperaturi nekoliko minuta.
Pirinač dodati u papriku, sipati pola šolje vode i krčkati još nekoliko minuta.
Prilikom služenja, rižoto posuti susamom.


Rižoto sa paprikama možete služiti uz meso po izboru, kobasice, ćevape...


Kategorija: ručak na brzinu - brzinski ručak

2 comments: