kolačići

Wednesday, September 2, 2015

Gorka limunada za vrele dane



Miris limuna me asocira na nešto sveže, okrepljujuće.
Budi sva čula, utiče pozitivno na raspoloženje...

Limunadu možete napraviti tako što ćete iscediti limun, dodati vodu i zasladiti po želji.
To je najbrži i najjednostaviniji način pripreme.

Tokom vrelih letnjih dana, pojačano je znojenje.
Organizam izlučuje minerale u većoj količini nego inače.
Preporučujem da limunadu napravite sa prirodnom mineralnom vodom Radenska Classic kako biste nadoknadili izubljene minerale.

Na taj način ćete i osvežiti i okrepiti vaš organizam.

Ukoliko ste ljubitelj gorkih ukusa, savetujem da napravite sirup od limuna za vašu omiljenu limunadu po sledećem receptu.


Sastojci:
100 g neprskanog limuna
200 g šećera
3 dl vode
5-6 listova limuna
2 l prirodne mineralne vode 
*Preporučena voda za pripremu limunade je prirodna mineralna voda Radenska Classic



Priprema:
Limun iseckati, sipati šećer i vodu.
Kuvati desetak minuta.
Smesu sipati u blender i blendirati dok se  limun ne pretvori u kašu.
Kada se ohladi, sjediniti sa ohlađenom prirodnom mineralnom vodom, dodati listove limuna i služiti.
Ukoliko vam je ova količina velika za trenutnu upotrebu, limunadu možete praviti po potrebi, a sirup čuvati u frižideru.



Više o prirodnoj mineralnoj vodi Radenska Classic, možete pročitati na portalu Recepti & Kuvar.

2 comments: