kolačići

Monday, May 4, 2015

Projice sa vlašcem


Svako ima svoj recept (po kom pravi projaru). Recepti se vrlo malo razlikuju. Uglavnom su sastojci isti, samo se razlikuju količine.
Proju pravim manje-više isto.
Sada sam imala u planu da napravim s vlašcem.
Ali, zaboravila sam da ga stavim.
Kada budete pravili projice po ovom receptu, nemojte zaboraviti na vlašac.
Ova projara bi se mogla zvati Pita s vlašcem.
Vlašac (divlji luk) ima blagu i lepu aromu, a s obzirom da mu je sezona, šteta bi bila ne iskoristiti ga.
Ova mera je dovoljna za 48 projica (pekla sam u plehu za mini projice/mafine).


Neophodni sastojci:
3 jajeta;
1 šolja kisele vode;
1/3 šolje ulja;
1/2 šolje kukuruznog brašna;
1/2 šolje kukuruznog griza;
1/2 šolje običnog brašna;
1 kašičica praška za pecivo;
1 kašičica soli;
300 g sira;
2-3 kašike iseckanog vlašca.

(Koristila sam šolju od 2,5 dl.)


Priprema:
Uključite rernu na 220 stepeni.
Sjedinite sve suve sastojke u jednoj posudi, a u drugoj umutite sve tečne sastojke. Sir i vlašac ostavite za kraj.
Spojite suve i tečne sastojke - umutite smesu.
Dodajte izgnječen sir i iseckan vlašac.
Sjedinite sve sastojke.
Smesu sipajte u pleh i pecite dok projice ne porumene, 20-tak minuta.

*Koristite sir koji volite. Preporuka je da koristite sir sa smanjenim procentom masnoće.
*Količinu soli korigujte u zavisnosti od toga koliko je sir slan.




No comments:

Post a Comment