kolačići

Sunday, April 12, 2015

Domaći keks




Neophodni sastojci:
250 g brašna;
100 g maslaca;
80 g šećera u prahu;
10 g vanilin šećera;
1/2 kašičice cimeta;
rendana kora narandže;
prstohvat praška za pecivo;
prstohvat đumbira u prahu;
1 jaje;
2 kašike mleka;

Za razvijanje testa:
100 g kristal šećera, okvirno.


Priprema:
Sjediniti sve suve sastojke i izdraditi ih sa margarinom. Dodati jaje i mleko, pa umesiti testo. Ostaviti ga odstoji 30 minuta u frižideru.
Razviti ga na površini koju ste poslu kristal šećerom 5 mm debljine, vaditi oblike i peći na 170 stepeni 10-tak minuta.
Mlak keks možete premazati medom i posuti kokosom.
Takođe, možete ga preliti čokoladnom glazurom.
Ovi keksići su napravljeni povodom Uskrsa, ali se mogu praviti i za druge prilike u drugim oblicima.

Uskršnji keksići.

No comments:

Post a Comment