kolačići

Saturday, December 20, 2014

Pašteta od šarenog pasulja


Za ljubitelje pikantne, a posne hrane ;)

Neophodni sastojci:
200 g kuvanog pasulja po izboru (ja sam koristila šareni) plus voda u kojoj se kuvao pasulj
3 kašike ulja po izboru
1 čen belog luka ili malo belog luka u prahu
po ukusu: so, biber i ljuta paprika (tucana, čili ili neki sos od ljutih paprika)


Ukoliko ste ljubitelji ljutih sosova, odaberite jedan iz ponude Flowers&Chillies (klikom na naziv).

Priprema:
Sve navede sastojke staviti u dublju posudu, osim vode u kojoj je kuvan pasulj, i miksati štapnim mikserom uz postepeno dodavanje vode dok se ne dobije željena gustina.
I to je to!
Ukoliko nemate kuvan pasulj, svakako možete koristiti i onaj iz konzerve.
Ja vrlo često imam kuvan pasulj u frižideru jer ga koristim za svašta nešto, pa mi se nekako ne kuva svakog dana.
Kuvan pasulj može da stoji u frižideru oko nedelju dana. Ali bolje koristiti što svežiji.


No comments:

Post a Comment