kolačići

Saturday, December 13, 2014

Blanširana salata


Imam problem kada kumujem jelima koje pripremam.
Obzirom da sam odlučila da salatu pripremim od blanširanog povrća, kako ono ne bi oksidisalo prilikom stajanja, odatle i naziv.



Neophodni sastojci:
300 g šargarepe
200 g korena celera
1 kašičica morske soli
1 kašika ulja po izboru
sok od jednog limuna
1/2 kašičice bibera
po ukusu: peršunov list, kolutovi limuna i pečen lešnik

Priprema:
Povrće očistiti i blanširati ne duže od pet minuta-kuvati u posoljenoj i ključaloj vodi.
Prohlađeno povrće izrendati, sipati ulje, limunov sok, biber i po ukusu dodati još soli. Sve sastojke dobro sjediniti.
Prilikom služenja, salatu dekorisati kolutovima limuna, peršunovim listom i pečenim lešnikom. Na taj način ćete obogatiti ukus salate.


Salatu toplo preporučujem svima koji poste, ali i mesojedima. Pogodna je za predstojeće praznike obzirom da je lagana i osvežavajuća ;)

No comments:

Post a Comment