kolačići

Saturday, June 28, 2014

NAMAZ OD MASLINA I KAPRA


Za ljubitelje mediteranske kuhinje više nego savršeno. Mislim da ne treba previše da vam pričam o ovom namazu. Napravite ga i uživajte u čarobnom ukusu. Prijatno! Ili kako se to ovde, u Hrvatskoj, kaže: dobar tek!


Neophodni sastojci:
120 g zelenih maslina sa bademom
30 g crnih maslina bez koštica
20 g kapra
1 kašičica origano
1 kašičica aleve paprike
3 kašike maslinovog ulja
3 kašike pavlake za kuvanje (u mrsnoj varijanti) ili 3 kašike pasiranog  paradajza (u posnoj varijanti)

Priprema:
Masline usitniti nožem, dodati sve ostale sastojke, pa izmiksati štapnim mikserom. Miksati dok se sastojci ne sjedine, ali nemojte ih potpuno usitniti. Treba da ostanu vidljivi komadići maslina, kapra i badema.
I to je sve!

Ovaj namaz možete koristiti za sendviče, za nadeve za razne pite, a ako dodate malo vode i limunov sok, možete ga koristiti kao preliv za neku salatu.

Jedan od predloga za služenje je:
Integralni ili rustik baget isecite na komade. Prepecite ga u rerni kako bi postao hrskav. Komade bageta premažite kašičicom namaza, pospite parmezanom i kaprom, stavite komad paradajza i list svežeg bosiljka.
Uživajte u ukusu brusketa!


Ovaj namaz mi je omogućio da osvojim prvo mesto na takmičenju "Spremni za velika jela? 3" u organizaciji Nectar Tomatella.
Za pripremu sam koristila Nectar Tomatelo pasirani paradajz Italiano i imala pomoć od strane savršenog Mister Tomatella ;)


No comments:

Post a Comment