kolačići

Wednesday, May 28, 2014

TORTA SA JAGODAMA, JABUKAMA I BANANAMA

Sezona jagoda je uveliko u toku.
Zaista bi bila šteta ne konzumirati ih svakodnevno.
Evo jedne zaista  brze i ukusne poslastice.

Neophodni sastojci:
50 g maslaca
50 g šećera u prahu
1 banana srednje veličine
1 jabuka srednje veličine
50 g krupno mlevenih oraha
200 g mlevene plazme
2-3 kašike pavlake za kuvanje

Dekoracija:
1 dl slatke pavlake
50 g čokolade
2 kašike pavlake za kuvanje
15-tak celih jagoda srednje veličine



Priprema:
Maslac umutiti sa šećerom u prahu, pa dodati iseckanu bananu i rendanu jabuku prethodno oljuštenu.
Izmešati. Dodati keks i orahe i ponovo sjediniti smesu, a potom dodati pavlaku za kuvanje.
Smesu staviti na dno neke plastične kutije ili je oblikovati na tacni. Kora treba da bude debljine oko 2 cm.
Umutiti slatku pavlaku i premzati preko kore.
Čokoladu istopiti sa pavlakom za kuvanje na niskom temperaturi.
Kada se čokolada istopi, hladiti je mešanjem.Umakati jagode do pola u čokoladu i stavljati ih na tacnu da se stegnu.
Ostatkom čokolade poprskati slatku pavlaku, a potom poređati jagode.
Ostaviti tortu da se dobro ohladi i služiti.


P.S. ovo je mala mera, pa je slobodno možete duplirati!


No comments:

Post a Comment