kolačići

Friday, May 30, 2014

Punjene paprike


Punjene paprike se mogu pripremati u svim godišnjim dobima, od zamrznutih ili svežih paprika. ali, svakako su najukusnije kada se spreme od svežih paprika u sezoni istih.
Ja ih pripremam na isti način i sa sojom. Navedenu količinu mesa treba zameniti sa 15 kašičica sojinih ljuspica koje treba preliti vrelom vodom pre upotrebe, a potom ocediti višak vode i dodati 1 kašiku tamari sosa..
Sve ostalo je isto osim što se kuvaju malo kraće.
Kada postite ili vam je meso dosadilo, pripremiti ih sa sojom.

Neophodni sastojci:
1 mala glavica crnog luka
2 kašike ulja
1 kašičica aleve paprike
1 šargarepa
300 g mlevenog mesa
10 kašičica pirinča
2 čena belog luka
1 kašičica soli
1 kašičica suvog povrća
po ukusu: biber i tucana ljuta paprika
10 srednjjih babura
10 kolutiva krompira
3 dl soka od paradajza
1 kašičica origano




Priprema:
Sitno iseckan luk propržiti na vrelom ulju, pa dodati alevu papriku, rendanu šargarepu i mleveno meso.
Pržiti desetak minuta uz neprekidno mešanje. Potom dodati opran pirinač i jednu šoljicu vode.
Kuvati dok se voda ne upije u pirinač.
Dodati navedene začine, beli luk sitno iseckati.
Puniti paprike, stavljati ih u šerpu, a otvor zatvoriti kolutom krompira. Kolutovi krompira treba da budu manjeg prečnika od otvora paprika.
Ostatak fila staviti u šerpu sa paprikama
Sipati dve šolje vode i kuvati na laganoj temperaturi 40-tak minuta. Potom sipati sok od paradajza i posuti origanom.
Kuvati još desetak minuta, dok se pirinač i meso ne omekšaju.




No comments:

Post a Comment