kolačići

Sunday, May 4, 2014

POSLASTICA OD GRIZA


Ovih dana, stalno nešto slatko!
Griz na nesvakidašnji način.
Neko kaže previše izmešanih ukusa, nekome je taman... a kako se Vama čini?


Neophodni sastojci:
5 kašika griza
8 dl mleka
1 kesica vanilin šećera
2 kašičice cimeta
50 g kokosa
50 g crne čokolade
50 g suvog grožđa
1 kašika meda



Priprema:
Griz sipati u šerpu, dodati 1 dl mleka, dobro izmešati, pa postepeno dodavati ostatak mleka prilikom kuvanja i mešati neprekidno kako se ne bi stvorile grudvice. Kuvati na laganoj vatri.
Dodati čokoladu, kokos i vanilin šećer i nastaviti sa kuvanjem joše nekoliko minuta.
Potrebno je 15-tak minuta kako bi se griz skuvao jer se mleko postepeno dodaje, a smesa hladi, pa joj treba više vremena da ponovo provri.
Kada je griz gotov, dodati suvo grožđe.
Griz hladiti uz neprekidno mešanje. Kada postane mlak, dodati med i mešati dok se med ne otopi.
Sipati u činijice i ukrasiti po želji.
Ova količine je dovoljna za 4 činijice.


No comments:

Post a Comment