kolačići

Monday, May 12, 2014

Domaćinski ćevapi


Neophodni sastojci:
400 g mešanog mlevenog mesa
1 sitno iseckan čen belog luka
1 kašičica sitno iseckanog crnog luka
1/2 kašičice aleve paprike
1/2 tucane ljute paprike
1 ravna kašičica soli
1 puna kašičica senfa
biber po ukusu
50 g domaće mesnate slanine
1 jaje
3 kašike hlebnih mrvica
1 kašika integralnog brašna za valjanje ćevapa




Priprema:
Izmešati meso sa svim navedenim začinima, pa dodati sitno iseckanu slaninu, Dobro umesiti smesu. Ostaviti da odstoji bar sat vremena u frižideru, a ako ste u mogućnosti, ostavite da prenoći. Potom dodati jaje i prezle i umesiti meso. Od ove količine napraviti 10 ćevapa. Valjati ih u integralno brašno. Brašno dobro utrljati u ćevape.Pržiti ih na malo ulja oko 25 minuta na nižoj temperaturi uz povremeno okretanje kako bi se ispržili sa svih strana.
Gotove ćevape posuti tucanom ljutom paprikom po želji.


2 comments:

  1. Uhaj, lepo izgleda sve ovo na stolu, narocito supica! Eto meni ideje za danasnji rucak..

    ReplyDelete