kolačići

Saturday, May 31, 2014

Cupcakes sa jagodama i čokoladom


Jagode i čokolada plus mekani biskvit... Da li može neko da ne voli?!

Neophodni sastojci:
1 šolja šećera
2-3 jajeta ( 2 veća ili 3 manja)
2/3 šolje kiselog mleka
1/2 šolje ulja
2 šolje brašna tip 400 (oko 200 g)
1/2 kesice praška za pecivo
1 kesica vanilin šećera

Dekoracija:
100 g čokolade
1 dl slatke pavlake
po potrebi sveže jagode 

(koristiti šolju od 2 dl)


Priprema:
Jaja umutiti sa šećerom penasto, pa dodati kiselo mleko i ulje. Potom dodati brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer, pa dobro umutiti. Puniti 2/3 korpica za maffine i peći na 150 stepeni oko 20 minuta. Par minuta pred kraj pečenja, pojačati temperaturu na  170-200 stepeni kako bi kolači porumeneli.
Ostaviti ih da se malo prohlade, pa napraviti udubljenje u koje ćete sipati istopljenu čokoladu sa slatkom pavlakom i staviti po jednu jagodu.
Pavlaku i čokoladu topiti na nižoj temperaturi. Smesa ne treba da provri. Tokom topljenja mešati neprekidno kako bi se čokolada što pre otopila.
Fil ohladiti da bude mlak, pa filovati kolače.
P.S. Umesto jagoda možete koristiti i neko drugo sezonsko voće po izboru.


Ova količina je dovoljna za 12 kolača.



No comments:

Post a Comment