kolačići

Tuesday, May 6, 2014

ČORBA OD POVRĆA


Ako ne volite povrće i izbegavate ga u hrani, napravite ovu čorbu i uživajte u njenom ukusu!

Neophodni sastojci:
50 g crnog luka
50 g praziluka
50 g šargarepe
50 g paškanata
100 g crvene paprike
300 g svežeg paradajza
1 kašičica šećera
1 kašičica morske soli
1 kašičica origano
prstohvat bibera
prstohvat đumbira
1 kašika maslinovog ulja
4 kašike testenine
1 šaka svežeg peršuna


Priprema:
Sve od povrća osim paradajza očistiti, iseckati i skuvati u pola litre vode.
Paradajz oljuštiti i izmiksati ga zajedno sa povrćem.
Vratiti u šerpu u kojoj se kuvalo povrće i dodati još pola litre vode kao i sve navedene začine osim peršunovog lista. Takođe, dodati i ulje.
Kada čorba provri, po želji dodati još vode, u zavisnosti koju gustinu želite. Potom dodati testeninu, kuvati još nekoliko minuta, pa dodati peršunov list.
Ukoliko dodate još vode, dojate još malo soli. Količinu soli možete svakako odrediti po ukusu.


No comments:

Post a Comment